Kombi bakımı nasıl yapılır, ve neden yapılmalıdır. Doğalgazın yayılması ile kombi kullanımı da ülke genelinde çok daha fazla kullanılmaya başlandı. Hem büyük bir konfor sağlaması hem de pek çok olanağı sunması, kombilerin bu nedenle çok dikkat çekici bir hale gelmesine yardımcı olmuştur. İşte bu sebeple evlerimiz ya da çalışma alanlarımızda yer alan kombiler sıcak su ve ısınma ihtiyacımızı en konforlu şekilde sağlıyor. Ancak elektronik bir cihaz olduğu için belirli dönemlerde arızaların ortaya çıkması olası. Bununla karşılaşmamak ya da daha az karşılaşmak için, mutlaka kombi bakımı yapılmalıdır. Peki, kombi bakımı nasıl yapılır? Süreç içerisinde hangi işlemler gerçekleştirilir? Şimdi size bunlardan bahsedelim.
Kombi Bakımı Neden Önemlidir?
Yaşam ya da çalışma alanlarımızda kullandığımız kombiler, bizim için büyük bir konfor ortamı oluşturmaktadır. İşte bunun için kombilerimize çok daha dikkatli bakmamız gerekir. Çünkü oluşacak bir arızada çok daha büyük maliyetlere katlanırsınız. Ancak kombi bakımı yaptırırsanız, işte bu durumda avantajları çok daha fazla hissedersiniz. Peki, neden kombi bakımı yaptırılmalıdır?
- Kombinizin ömrünü uzatabilirsiniz.
- Oluşması muhtemel arızaları önleyebilir ya da oluşma sürecini uzatabilirsiniz.
- Kombinizden elde ettiğiniz performansı arttırabilirsiniz.
- Yakıt tasarrufu elde edebilirsiniz.
Yukarıdaki avantajlar, kombi bakımı yaptırmanız sonrasında elde edeceğiniz avantajlar arasında yer almaktadır. İşte bu sebeple siz de kombi bakımlarınızı zamanında yaptırarak, daha etkili bir kombi kullanımı elde edebilirsiniz.
Kombi Bakımı Kaç Senede Bir Yapılır?
Sıcak su ve ısınma ihtiyacı çağımızın en temel ihtiyaçlarından bir tanesi oldu. Üstelik yaz kış fark etmeksizin bu iki ihtiyacın karşılanabilmesi de kombinin bir diğer avantajları arasında. İşte bu avantajlardan tam kapasiteli şekilde yararlanabilmek için mutlaka kombi bakımlarını yaptırmalısınız. Peki, kaç senede bir kombi bakımı yaptırılmalıdır?
Yaz ve kışa girişlerde mutlaka kombi bakımı yaptırılmalıdır. Ancak çoğu durumda bir kez yaptırmak da yeterli olacaktır. Bu da kış ayına girişte gerekir. Kış aylarında kombi kullanımı çok daha fazla olduğundan, bir kez yaptırdığınız kombi bakımını da eylül ya da ekim aylarında yaptırmanız elde edeceğiniz avantajları arttıracaktır. Peki, kombi bakımı nasıl yapılır? Süreç nasıl işler?
Kombi Bakımı Nasıl Yapılır? Profesyonel Bakım
Kombilerin performansının arttırılması ve yakıt tasarrufu elde edilmesi gibi pek çok sebeple gerçekleştirilen kombi bakımları, periyodik olarak yılda en az bir kez yapılmalıdır. Peki, evde kombi bakımı nasıl yapılır? Şimdi size adım adım anlatacağız.
- Öncelikle kombinin elektrik bağlantısı kesilmelidir.
- Sonrasında kombinin ön paneli açılır. Panel açıldıktan sonra özel bir fırça yardımı ile tozlar temizlenir. Toz çok fazla ise elektrikli süpürge kullanılarak, ön planda olan tozlar çekilir.
- Sonrasında yapılan işlemler değişiklik gösterir. Ancak tüm işlemler sırasıyla olmasa da tek tek gerçekleştirilir.
- Kombi baca fanı kontrol edilmelidir. Kontrol esnasında tozlanma çok fazla ise özel şekilde temizlik gerçekleştirilir.
- Brülör temizlenir ve tozlardan, kirlerden tamamen temizlendiğinden emin olunur.
- Yanma haznesi temizlenir. Özellikle burada tozlanma ve kirlenme çok fazla olabilir. Bunun mutlaka temizlenmesi gerekecektir.
- Üç yollu vana sökülür. Kombilerde en sık arızalanan parçalardan bir tanesi olduğu için temizliğinde hassas olunması gerekir. Temizlenir ve yerine tekrar takılır.
- Kombinin alt kısmındaki filtre çıkarılır ve temizlenir. Temizlendikten sonra yerine tekrar takılır. Filtre parçalanmışsa, yenisi ile değiştirilmelidir.
- Sonrasında pompa ile kombideki su boşaltılır. Kombi ne kadar kirli ise boşaltılan suyun rengi de o kadar siyah olacaktır.
- Gerekli son temizlikler yapılır. Kombinin iç bölümleri silinir.
- Kombinin elektriği tekrar aktif hale getirilir.
- Son olarak ateşleme mekanizmasının çalıştığından emin olunur.
- Gerekli kontrol tamamlandıktan sonra kombinin ön paneli kapatılır.
- Kombiye su basılır ve çalıştırılır.
- Sıcak su ve ısınmanın gerçekleştiğinden emin olunduktan sonra kombi bakımı sona erer.
Kombiler arasında bakım farkları bulunur. Çünkü her marka ve her türde kombinin çeşitli özellikleri vardır. Kombi servislerinin buna dikkat ederek kombi bakımı işlemini gerçekleştirmesi gerekecektir.
Demirdöküm, Buderus, Vaillant, Bosch, Baymak, Ariston, Protherm, Airfel, Viesmann, Alarko ve ECA markalarının tamamıyla ilgili kombi bakımı gerçekleştirilmektedir. Bunun için uzman firmalar ile iletişime geçerek tüm süreci öğrenebilirsiniz. Tercih ettiğiniz firmanın profesyonelliğinden de emin olmanız gerekir. Çünkü aksi durumda kombinizin ömrü azalabilir, elde edeceğiniz performans da ne yazık ki düşebilir. İşte bu durumda da Sevgi Tesisat en profesyonel çözümleri sunacaktır.
Profesyonel Kombi Servisi: Sevgi Tesisat
Deneyimli ekibi ve profesyonel hizmet anlayışı ile üst düzey kombi servisliği gerçekleştiren Sevgi Tesisat firmamız, size aradığınız çözümleri en kapsamlı şekilde sunacaktır. Kombi bakımı da bu çözümler arasında en fazla tercih edileni. Özellikle İstanbul gibi bir megakentte bu talep çok daha fazla olduğundan, hemen bizimle iletişime geçebilir ve profesyonel hizmet alabilirsiniz. Kaliteli, güvenilir, profesyonel ve uygun fiyatlı kombi bakımı hizmeti için Sevgi Tesisat 7/24 yanınızda. Böylece içeriğimizde Kombi bakımı nasıl yapılır? sorusuna cevap vermeye çalıştık. Siz de görüşlerinizi bizimle yorum kısmından paylaşabilirsiniz.
Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir Yapılır?
Genellikle yılda iki kez yapılması önerilen kombi bakımları, yılda 2 kez yaptırılamasa bile en az 1 kez, o da kışa girerken yaptırılması gerekir. Böylece olası arızalar önlenmiş olacak, yakıt tasarrufu elde edilebilecektir.
Kombi Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?
Belirli periyotlarda kombi bakımı yapılmazsa, kombi arızalarının sıklığı artar, kombiden elde edilebilecek performans azalır. Böylece daha fazla yakıt ile daha az ısınma problemi ile karşı karşıya kalınır.
1 Yıllık Kombiye Bakım Yapılır Mı?
Kombinin kaç yıllık olduğu, kombi bakımına etki etmez. Bu nedenle mutlaka her kışa girerken kombi bakımı yaptırılmalıdır. Böylece olası arızalar önleneceği için kombinizin ömrü uzayacak, size maddi ve manevi pek çok olumsuzluktan kurtulma avantajı sağlayacaktır.
0 Yorum