Günlük kullanıma sahip olan klozetler, çeşitli sebeplerden ötürü arızalanabilmekte ya da kırılabilmektedir. İşte bu durumda insanın temel gereksinimlerden birini karşılayamama tehdidi oluşacağı için, hemen tamiri ya da değişikliği yapılması gerekir. Tabii ki her durumda klozet değiştirmek gerekmez. Tamir işlemi ile pek çok sorun ortadan kaldırılabilir. Peki, klozet rezervuar tamiri nasıl yapılır? Klozet tamiri için gerekenler nelerdir? Şimdi size içeriğimizde bu konulardan bahsedeceğiz.
Klozetler Neden Arızalanır?
Teknik bir yapıda olan klozetler, genellikle iç takımından arıza yapar. Bu durum istisnalar hariç tutulursa kalitesiz klozet iç takımı seçimi ya da dikkatsiz kullanım sonucunda ortaya çıkmaktadır. Ancak klozet iç takımında çıkan arızaların bertaraf edilmesi ve klozetin çalışır duruma getirilmesi mümkün. Tabii ki bundan önce, klozet arızaları nelerdir? sorusuna cevap vermek gerekir.
- Su Kaçırma
- Şamandıra Arızası
- Şamandıranın Suyu Kesmemesi
- İç Takım Montajının Yanlış Yapılması
- Suyun Kesilmemesi
- Conta Arızaları
- Sifonun Ses Çıkarması
- Klozet Kapağı Arızası
- Basma Butonu Arızası
- Rezervuar ve Klozet Musluğu Arızası
Yukarıdaki arızalar, klozetlerde en sık karşılaşılan arızalar kategorisinde yer almaktadır. Bu nedenle sifona bastığınız yerin altında kalan malzemelerin tamamı da klozet iç takımı olarak adlandırılır. Arızalar genellikle bu bölgede çıkar. İşte bu durumda da hemen uzman bir tesisatçıdan klozet tamiri hizmeti almanız gerekir. Şimdi çok sık arızalarla karşı karşıya kalan parçaların tamirinden bahsedelim.
Klozet Şamandıra Tamiri
İç takım montajında en çok arızalarla karşı karşıya kalan parçaların başında şamandıra geliyor. Şamandıranın daima suyun üzerinde kalması gerektiğinden, suyun üzerinde kalmaması, arızayı meydana getiriyor. Peki, suyun üzerinde kalmazsa ne olur? Bu durumda doldurma musluğu sürekli su alır ve bu su da klozetin içine sürekli akar. Yapmanız gerekenler ise aşağıdaki gibidir:
- Suyun sürekli aktığını gözlemliyorsanız, sifon düğmesini saat yönünde çevirerek çıkarın.
- Ardından iki elinizle tutarak, rezervuar kapağını kaldırın.
- Sonrasında şamandıranın üst kısmının su üzerinde kaldığından emin olun. Üst kısmında değilse, arıza şamandıradan kaynaklanmaktadır.
- Sorunu çözmek için mutlaka şamandıranın değiştirilmesi gerekir.
- Değiştirilmez, tamir yapılırsa, bu durum belirli bir süre sonra kendisini tekrarlayabilir.
Klozet şamandırası tamiri yukarıdaki unsurlara dikkat edilerek yapılması gerekir. Çok hassas bir işlem olduğundan, uzman tesisatçılardan destek almanız, faydalı sonuç elde etmenize yardımcı olacaktır.
Klozet Kapağı Amortisörü Tamiri
Tuvalet ihtiyacının giderilmesinden sonra klozet kapağı kapatılır. Yeni klozetlerde klozet kapağı amortisörlü olduğundan, yavaş kapanır ve kırılma ile ses çıkması problemi önlenmiş olur. Ancak conta görevini yerine getirmediği zaman bu avantajdan yararlanılamaz. Bunu düzeltmek için de aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.
- Öncelikle klozet kapağını kaldırın.
- Sonrasında kapak ile klozet arasındaki bağlantının arasında kalan contayı inceleyin. Conta artık görevini yerine getirmiyordur.
- Bunun için iki bağlantıyı tornavida yardımı ile ayırın.
- Arından o bölgeye uygun ince bir contayı yerleştirin ve bağlantıyı tekrar yapın.
- Bağlantı sıkılaşacağı için, klozet kapağı yavaş kapanacaktır. Ancak kalın conta koyarsanız, kapanmaz, direkt bıraktığınız gibi kalabilir.
Klozet kapağı tamiri yapılırken, yukarıdaki adımları izleyebilirsiniz. Bu adımları izleyerek, tamir işlemini çok basit şekilde gerçekleştirmiş olacaksınız. Ancak bazı durumda da işlemi uygulamanıza rağmen düzelme olmaz. Bu durumda da profesyonel bir tesisatçıdan hizmet almalısınız.
Klozet Sifon Tamiri
Klozet sifonu, sıklıkla arıza yapan klozet parçalarından bir tanesidir. Ancak endişeye mahal yok. Çünkü klozet sifon mekanizması tamiri oldukça kolay şekilde gerçekleştirilebilir. Ancak bunu yapmak için aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz gerekmektedir:
- Öncelikle rezervuar kapağını açın.
- Ardından şamandıranın suyun üzerinde olup olmadığını kontrol edin. Değilse, şamandırayı mutlaka değiştirin. Patlamış olabilir.
- Bundan sonra musluk ile klozet arasındaki contayı kontrol etmelisiniz. Conta eskimiş olabilir. Eğer eskimiş ise hırdavatçıdan yenisini alarak rahatlıkla değiştirebilirsiniz. Ancak bunun için rezervuardaki suyun tamamını boşaltmanız gerekir.
- Sonrasında sifonu yerinden çıkararak, altındaki bilezik büyüklüğündeki siyah contayı değiştirmelisiniz.
Klozet sifonu nasıl tamir edilir? diyorsanız, yukarıdaki adımları uygulayabilirsiniz. Sonuç alamamanız durumunda, mutlaka alanında uzman bir tesisat firmasından destek almanız gerekmektedir.
Klozet Musluğu Tamiri
Bazı durumlarda klozet musluğunun klozet içine sürekli su akıttığına şahit oluruz. Bu durumda klozet musluk tamiri ile olumsuz süreci sona erdirebilirsiniz. Peki, bu sorun nasıl çözülür?
- Bunun için öncelikle klozetin sol ya da sağ tarafında yer alan muslukları kontrol etmelisiniz.
- Bir musluk rezervuar musluğu iken diğeri klozet musluğudur. Rezervuar musluğu klozetin suyunu tamamen kapatırken, diğeri yalnızca klozet musluğunu açıp kapatır.
- Sonrasında klozet musluğunu tornavida yardımı ile açın ve içerisindeki sarı parçaya ulaşın.
- Sarı parçayı kurbağacık yardımı ile sökün. Söktüğünüzde, ucundaki contanın eskimiş olduğunu göreceksiniz. O contayı hırdavatçıdan alarak değiştirmeniz gerekir. Bu çözüm olmazsa, sarı parçayı tamamen değiştirmelisiniz.
- Ardından tekrar kurbağacık yardımı ile sarı parçayı yerine takın ve sonra tornavida ile musluğun montajını yapın.
Yukarıdaki adımları gerçekleştirerek, klozet taharet musluğu tamiri işlemini tamamlamış olursunuz. Ancak sorunu çözmekte sorun yaşıyorsanız, o halde hemen bölgenizde uzman bir tesisatçıdan hizmet alabilirsiniz.
Klozet Basma Butonu Tamiri
Klozet iç takımı tamiri işlemlerinden bir tanesi olan klozet butonu tamiri, aslında oldukça kolay bir işlemdir. Bunun için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.
- Öncelikle klozetinize uygun bir butonu hırdavatçıdan alın.
- Ardından butonu çevirerek rezervuardan çıkarın ve sonrasında rezervuar kapağını iki elinizle tutarak kaldırın.
- Sonrasında aldığınız parçanın basma kısmını rezervuar kapağının üzerinden, diğer kısmını rezervuar kapağının altından geçirin ve birleştirin.
- Bunu yaptıktan sonra kapağı yerine yerleştirirken, plastik parçasını altına koyun ve sifona baskı yaptığından emin olun.
- Kapağı yerleştirdikten sonra deneme yapın.
Yukarıdaki adımları doğru şekilde uyguladığınızda, klozet basma butonu tamirini gerçekleştirmiş olacaksınız. Ancak bazı durumlarda sorun çözülemiyor. Bu durumda alanında uzman bir tesisat firmasına ulaşarak destek alabilirsiniz.
Klozet Tamiri: Sevgi Tesisat
Deneyimli ekibi, orijinal yedek parçaları ve müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışı ile İstanbul genelinde en fazla tercih edilen firmalar arasında yer alan Sevgi Tesisat, klozet rezervuar tamiri konusunda her daim sizin yanınızdadır. Sorunlara direkt ve faydalı çözümler bulan firmamız, bu alanda en deneyimli ekipler ile çalıştığı için hizmetlerde herhangi bir sorun ortaya çıkmayacaktır.
Sizin için hazırladığımız “Klozet Rezervuar Tamiri Nasıl Yapılır?” isimli içeriğimizi burada sona erdiriyoruz. Siz de soru ve görüşleriniz ile içeriğimize katkı sağlayabilirsiniz. Ayrıca klozet tamiri konusunda hizmet talebiniz olursa, bize 7/24 aktif olan telefon numaralarımızdan ulaşabilirsiniz.
Klozet Tamiri Ne Kadar?
Çeşitli arızalar, klozetlerin kullanılmasını imkansız hale getirir ya da sürekli su akıttığı için pek çok sorunu ortaya çıkarır. İşte bunun sonucunda gerçekleştirilen klozet tamiri işlemleri, farklı fiyatları ortaya çıkarmaktadır. Bunun için hemen bizimle iletişime geçebilir ve detayları öğrenebilirsiniz.
Klozet Tamiri Nasıl Olur?
Farklı arızalar oluşabileceğinden, her arızanın aynı şekilde tamiri mümkün olmaz. Ancak genellikle arızalar iç takımdan kaynaklı olduğu için, rezervuar kapağının altında kalan parçalarda bir arıza yaşanması durumunda, parçanın değiştirilmesi çözüm olacaktır. Tabii ki daha farklı arızaların ortaya çıkması durumunda, mutlaka bizimle iletişime geçmeniz gerekir. Bizimle iletişime geçerek hem profesyonel tamir hizmeti alabilir hem de uygun fiyatlardan yararlanabilirsiniz.
0 Yorum